Nakkan apom atau apam solo yang gebu dan sedap dikunyah. Jom ikut resipi ini, perkongsian dari Shazura Shahril. Apom ni gunakan yis mauripan aje, lebih mudah diguna. Untuk bagi lembut sedikit, empunya resipi letak satu sudu kecil eno.
Apapun apom ni boleh juga kalau nak gunakan inti kelapa. Tapi kalau min memang suka inti kacang merah. Jom kita cuba resipi ini berbaloi baloi sedapnya.
APOM SOLO
BAHAN-BAHAN :
Bahan inti :
Pes kacang merah secukupnya (ada dijual di kedai bakeri)
@ pes coklat
CARA MEMASAK :
1. Satukan semua bahan dan kacau sehingga tiada ketul ( kacau ye jgn blend)
Kredit: shazura shahril
ANDA SEDANG MENCARI STEAMER ATAU ALAT PENGUKUS YANG MEMUDAHKAN ANDA MENGUKUS APAM. JOM LAYARI DI SINI.
ANDA MUNGKIN MEMINATI RESIPI INI :
DAN JUGA RESIPI INI :