Kudapan apa yang enak untuk dinikmati ketika ini? Buat bebola keledek manis pasti jadi rebutan. Makan panas-panas pasti tak cukup satu. Jika suka bebola yang lebih kenyal, lebihkan tepung pulut. Goreng sepinggan gerenti licin nanti.
BEBOLA KELEDEK MANIS
Bahan-bahan:
1 ½ cawan keledek oren
(siap direbus dan dilenyek)
1/4 cawan gula pasir
1/2 cawan tepung pulut
3/4 cawan tepung beras
1 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh garam
Cara memasak:
1.Satukan kesemua bahan.
2.Uli sehingga jadi doh yang lembut.
3.Bulat-bulatkan.
4.Dengan menggunakan api sederhana,goreng terendam sehingga masak kuning keemasan
5.Angkat dan hidangkan ketika panas.
6.Siap untuk dihidang.
Kredit: Mas Cotek
[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA :
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official
https://www.youtube.com/watch?v=I0yIvruI7wI