Bebola Kentang Keju Enak Rasa

Share

Kadangkala buntu juga untuk memikirkan menu pagi yang tidak menjemukan dan anak-anak pun suka makan. Selain menu berat boleh buat menu sihat dan mengenyangkan ini. Sangat mudah dan bahan-bahannya senang untuk didapati. Kombinasi ubi kentang dan keju mozarella sungguh menyelerakan.

BEBOLA KENTANG CHEESE

3biji kentang
2biji telur(sebiji pun boleh)
1tangkai daun bawang
1biji cili merah(dicincang halus)
1cawan tepung gandum
2cawan serbuk roti
1sudu kecil lada hitam/lada sulah
1sudu besar butter
150g keju mozzarella
minyak secukupnya

Cara-caranya:


1.Rebus ubi dan letakkan sedikit garam.


2.Setelah ubi lembut,bolehlah dilenyekkan.


3.Masukkan tepung gandum setelah ubi lumat.


4.Masukkan telur, daun bawang dan butter.


5.Gaul hingga sebati adunan tadi.


6.bentukkan bola dan leperkan untuk letakkan keju mozzarella.


7.Letakkan bebola tadi ke dalam serbuk roti.


8.Sedia untuk digoreng.


9.Setelah kekuningan boleh angat dan toskan minyak.


10. Sedia untuk dinikmati.

Kredit: cahaya malaika

Published by
Putri Adila Saari