Suka dengan rasa kek pisang.  Kalau kena caranya, berulang kali boleh menikmatinya ditemani kopi panas. Buat yang ingin cuba buat sendiri boleh cuba resipi mudah ini.

Bahan-bahan:
3/4 gula pasir- suka manis bolehlah letak 1 cawan.
1 cawan marjerin atau butter
3 biji telur-kita guna gred B.
1 setengah cawan tepung naik sendiri
4 biji pisang. Kami guna pisang berangan-lenyekkan

Ads

Cara buat:
1. Satukan gula pasir dengan marjerin. Putarkan sehingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu-putar sehingga kembang.
3. Masukkan tepung naik sendiri. Putar lagi dan akhir sekali masukkan pisang. Putarkan sekejap.
4. Masukkan dalam loyang. Loyang sapukan dengan marjerin dulu ye. 😊. Anggaran loyang saiz 8. Loyang bulat pun bolehh.
5. Hiaskan dengan potongan pisang.
6. Bakar dengan suhu 160°c selama 30 minit. Bergantung oven sendiri.

Siap dah kek pisang. Mudah dan jimat masa.

Ads

Muhd Arif
Afif Ashraf

Ads

credit : Noorsuziyati Misman
#mahn

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI