Untitled design (4)

Suka mengunyah snek? Resipi kudapan ala muruku menggunakan mi kuning perkongsian Farhan Fakhri Faris Taufiq ini antara yang mudah dah boleh dicuba. Istimewa kudapan ini menggunakan mi kuning dan tepung gorengan segera sahaja. Hasilnya nampak sedap kan? Jom lihat bahan-bahan dan cara penghasilannya. Selamat mencuba.

 

RESIPI ‘MURUKU’ MI KUNING HOMEMADE

Ads

BAHAN-BAHAN:

  • Mi kuning
  • Tepung gorengan serbaguna
  • Daun kari
  • Minyak masak untuk menggoreng

Cara Buat Muruku Homemade Guna Mi Kuning

CARA MEMASAK:

Ads

1. Bilas mi kuning sekadar basah. Toskan sekejap.
2. Gaulkan mi tadi dengan tepung gorengan serbaguna. Gaul rata hingga semua bahagian mi bersalut sempurna.Cara Buat Muruku Homemade Guna Mi Kuning
3. Panaskan minyak masak dalam kuantiti yag banyak dan goreng mi tadi.

4. Bila mi nampak kuning keemasan, masukkan daun kari dan terus angkat dari kuali.
5. Sedia untuk dinikmati.
Cara Buat Muruku Homemade Guna Mi Kuning

Ads

INFO: Jangan goreng lama nanti hasil gorengan tidak cantik.

Kredit resipi & foto: Farhan Fakhri Faris Taufiq

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI