Cara-Cara Masak Peria Celup Tepung Guna 2 Bahan Je. Mudah & Krup…Krup…Rangup!

Share

Sayur peria memang bagus untuk kesihatan namun ramai yang kurang gemar dek kerana rasanya yang sedikit pahit. Selain dijadikan ulam, dimasukkan ke dalam masakan, salah satu masakan sedap yang anda boleh hasilkan ialah Peria Celup Tepung ni. Jom cuba!

PERIA CELUP TEPUNG

BAHAN-BAHAN:

  • Peria katak
  • Tepung goreng serbaguna
  • Garam untuk rendam peria

CARA MEMASAK:

1. Bersihkan peria dan potong nipis-nipis. Rendam dalam air garam seketika.

2. Toskan peria.

3. Gaul hirisan peria tadi bersama tepung goreng serbaguna hingga bersalut sepenuhnya.

4. Panaskan minyak dan goreng hingga garing. Selamat mencuba!

Kredit resipi & foto: Fazilah Saad

Published by
Nur