Untitled design - 2021-04-07T145616.719

Terasa nak mengunyah cendawan celup tepung.Goreng garing-garing sangat rangup. Sedar tak sedar dah licin. Jom tengak resipi cara membuatnya:

Bahan kering:
1 cawan tepung bestari pedas (tak suka pedas boleh pilih yang original)
2 sudu besar penuh membukit tepung jagung
2 sudu besar penuh membukit tepung beras
sedikit serbuk kunyit ikut warna kuning yang diingini

Bahan berikutnya:
1 paket cendawan
1 sudu besar air kapur makan
minyak masak saji @sajimalaysiaofficial secukupnya
garam secukup rasa
air secukupnya

Cendawan Celup Tepung Rangup, Tak Sedar Sebalang Boleh Habis
Cara memasak:
1.Satukan semua bahan kering dalam bekas kacau rata dan masukkan air sedikit-sedikit sambil kacau hingga terhasil adunan yang tidak terlalu pekat dan tak terlalu cair.

Cendawan Celup Tepung Rangup, Tak Sedar Sebalang Boleh Habis

2.Masukkan separuh dahulu cendawan ke dalam adunan dan biar salut sekata

IKLAN


Cendawan Celup Tepung Rangup, Tak Sedar Sebalang Boleh Habis

Cendawan Celup Tepung Rangup, Tak Sedar Sebalang Boleh Habis
3.Panaskan minyak saji dan masukkan satu persatu cendawan goreng hingga garing.


Cendawan Celup Tepung Rangup, Tak Sedar Sebalang Boleh Habis

IKLAN

Siap untuk dihidang.


Cendawan Celup Tepung Rangup, Tak Sedar Sebalang Boleh Habis
Sumber : Aisyah Humairah

Cara Mudah Nak Buat Apam Balik Homemade Yang Sedap. Puas Makan!

IKLAN

Aneka Resipi Cucur Yang Mudah Dibuat Untuk Hidangan Minum Petang Anda

Wanita Ini Kongsi Cara Olah Daging Burger Frozen Supaya Lebih Sedap & Berjus

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI