Cucur Jagung Lemak Manis Rangup Diluar Lembut Didalam

Share

Sungguh enak makan cucur udang sambil menghirup teh o panas. Hidangan lengkap yang sesuai untuk sarapan dan minum petang anda.

CUCUR JAGUNG

BAHAN-BAHAN:

  • 1 peket jagung segar disagat menjadi 4 cawan jagung cincang.
  • 4 cawan tepung gandum
  • 1 biji telur
  • 1 genggam ikan bilis @ udang kering tumbuk halus
  • 1 mangkuk udang kertas segar dibuang kulit dan dicincang kasar
  • 1 labu bawang besar-dadu
  • 1 biji cili merah/1 biji besar cili kering dihiris halus
  • 3 tangkai daun kucai-potong pendek2
  • 3- 4 cawan air suam panas + pewarna kuning@kunyit +2 sudu kecil garam + 1 sudu besar gula

CARA MEMASAK:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk besar.
  2. Masukkan air suam tadi dan kacau sebati.
  3. Boleh goreng terus dalam minyak yang banyak.
  4. Angkat dan toskan.

 

Kredit resepi: duniacikguwan

Published by
Zera Naim