Jika sebelum ini anda teringin mahu memiliki table bar di rumah tetapi tidak mampu kerana harganya yang mahal? Jangan risau kerana anda kini boleh DIY sendiri di rumah. Ia tidak memerlukan modal yang besar, hanya serendah RM150. Murah kan?

Seperti yang dikongsi oleh saudara Atom Ayu, beliau bersama isterinya telah berkongsi cara mudah untuk DIY sendiri table bar yang cukup sempurna pada pandangan mata kami dan sesuai untuk ruangan dapur rumah. Jom kita ikuti perkongsiannya.

Percaya tak kos kaunter table bar maktam ni kos tak sampai pun RM150.00? Jom maktam share.

Sebenarnya maktam dah lama teringin mahu buat table bar ini kat rumah singgah maktam ni. Tengok kat ikea okay juga. Tapi, ikea jauh dan maktam tiada transport pula nak bawa top dia yang besar-besar itu.

Jadi, maktam buat la sendiri, berbekalkan imaginasi maktam dan maktam realisasikan.

 

IKLAN

Ini bahan-bahannya:

Papan playwood 12mm 2×4 = RM17.50
2 batang kayu inci 2×1 panjang 6 kaki = RM5.00
5 shelves compactment = RM59.90 (Tesco)
Kaki sofa = RM2.50/beli 4 = RM10.00
Wallpaper marble jenis PVC = RM6.60 semeter
Sesiku L = RM2.00
Cat kayu = RM36.00

TOTAL = RM137.00 sahaja

 

IKLAN

IKLAN

Sekiranya anda pernah berhasrat untuk memiliki table bar tetapi bimbang harganya terlalu mahal, bolehlah cuba DIY sendiri di rumah. Murah dan berbaloi. Yang penting puas hati! Selamat mencuba.

 

Jika anda sedang mencari OVEN yang murah dan berkualiti, boleh klik DISINI.

 

SUMBER: ATOM AYU

RESIPI YANG BOLEH DICUBA: