Sedap!!! Garlic Bread Ketagih, Buat Stok Untuk Sahur. Gerenti Habis Sekelip Mata…

Share

Sedau bau aroma roti bawang putih yang rangup ni, nak pula bila disediakan fresh dari oven ketagih dibuatnya.. Sedap dimakan begitu sahaja atau di cicah dengan sup cendawan memang layan ketika bersahur nanti. Sesuai sangat dijadikan stok sebulan untuk sahur! Pasti cepat habis..

 

RESIPI GARLIC BREAD KETAGIH

BAHAN-BAHAN:

  • *marjerin pelangi @ butter
  • *3 labu bwg putih (tumbuk halus)
  • *secubit garam (tak nak letak pun takpa)
  • *kacau sebati
  • Daun parsley
  • Roti

CARA MEMASAK:

  1. Masukkan daun parsley kering..
    (nk guna mix herbs pon blh)


2. Kacau sebati

4. Sapu pd roti.. Pastu potong 3

5. Susun dalam tray

6. Semburkan dengan sedikit air, taknak bagi roti tu kering sangat.

7. Bakar selama 20min suhu 170c..
17 min api atas bawah… 3 min terakhir guna api atas je..

8. Siap.. Makan panas2 memang sedap tau.. Roti pon lembut je..

 

Kongsi resipi: Siti Norizan‎ (MAHN)

Published by
Mastura Abu Kassim