Hanya Guna Pasta Spiral Boleh Buat Maruku Sedap. Ralit Makan Memang Tak Cukup Sebalang

Share

Selepas makan tengah hari sedap juga makan kudap-kudapan seperti maruku memang melekakan. Rasa pedas-pedas masin buat tak henti makan. Kalau nak kelainan, boleh buat kudapan menggunakan pasta. Memang tak cukup sebalang nanti.

Bahan-bahan:
Pasta
tepung bestari
Daun kari
Black pepper
Garam secukup rasa

Cara membuat:
1. Rendam pasta 10minit.

2. Toskan.Gaul tepung bestari. Guna tepung yang pedas lagi sedap.

3. Goreng.


4. Bila dah separuh masak, masukkan daun kari.Optional. Tak letak pun tak apa.

5. Angkat. Toskan.



6.Taburkan serbuk black pepper dan garam supaya lebih sedap.

Kredit : Nana Ereena

ADA YANG NAK  MEMBELI HAND BLENDER @ FOOD PROCESSOR, BOLEH LIHAT DI SINI.

ANDA MUNGKIN SEDANG MENCARI AIR FRYER UNTUK MEMUDAHKAN KERJA MENGGORENG DAN MEMASAK. DAPATKAN PELBAGAI PILIHAN DI SINI.

 

Published by
Putri Adila Saari