Selain memasak ada yang suka baking? Jika ye, korang wajib ada keperluan baking ini. Bila semuanya ada depan mata, kerja lebih mudah dan pantas. Antaranya perlu ada penimbang, penyukat dan sebagainya. Barulah perfect kek yang korang hasilkan.

Jengok jer dekat shopee , semua peralatan baking ada. Ini antaranya:


Aluminium pan (RM4.40 – RM6.10)

Terdapat pelbagai saiz acuan kek mengikut cita rasa masing-masing. Sesuai untuk baking brownies, kek pisang dan lain-lain kek. Harga pun sangat berbaloi.

Non-stick pan (RM6.30 – RM18.10)

Dengan menggunakan Loyang non-stick mudahkan semasa baking kek. Kek tidak mudah melekat dan senang dikeluarkan. Tinggal buka sahaja. Mudah kan?

Non-stick pan untuk tart (RM8.50 – RM14.93)

Acuan khas ini untuk buat tat. Dah la tak lekat dan bentuk juga menarik. Tidak mudah lekat dan bentuk juga menarik.

Non-stick Madeleine mold (RM9.81 – RM10.62)

IKLAN

Ini pula acuan bahulu panas atau madeleine cake. pan ini tak melekat,  jadi senang nak keluarkan kuih tu.


Measuring spoon & cup (RM2.70 – RM6.00)

Buat kek tentulah kena ada sukatan, Jadi pentingnya ada penyukat seperti ini. Beli sukatan cawan dan sudu ini, siap terdapat label setiap sukatan. Mudah kerja.


Penimbang digital (RM6.60 – RM18.74)

Sememangnya penimbang ini memberi sukatan yang tepat. Jadi tak perlu risau semuanya boleh disukat dengan tepat untuk dapatkan hasil yang sempurna.


Pengayak tepung keluli tahan karat (RM7.00)

Mudah dengan pengayak sebegini. Hanya masukkan tepung gandum dan tekan.

IKLAN


White egg separator (RM0.17)
Alat ini mudah untuk mengasingkan putih telur dan kuning telur. Jadi tak perlu susah susah lagi guna tangan.


Silicone mat (RM3.65)

Buat anda yang suka menguli, boleh beli silicone mat ni. Tak mudah melekat dan senang untuk anda uli doh. Paling penting, bersih!


Wooden rolling pin (RM5.90)

Menggelabah cari botol nak menguli? Tak usah lagi, gunakan Wooden rolling pin ini sangat murah dan mudah untuk didapati. Sangat membantu untuk kerja menguli.


Set silicone spatula (RM5.68)

Wah bila ada set spatula berwarna macam ini, jadi tambah semangat nak baking.

IKLAN

Acuan kuih (RM14.90)

Boleh hasilkan pelbagai bentuk kuih dengan acuan kuih ini. Nak macam mana bentuk, acuan ini tolong hasilkan.

Nah apa lagi, idea dah diberi, selamat membeli belah.

INGIN MEMBELI MICROWAVE, BOLEH LIHAT DI SINI.

Resipi Kek Span Viral Dengan Perasa Oreo. Molek Kejadian & Sedap

Resipi Muffin Pandan Sedap & Gebu Bakar Guna Air Fryer

Kek Yogurt Strawberry Cheese Yang Cantik, Sedap & Membuka Selera. Makan Sejuk-Sejuk Lagi ‘Terangkat’!