Ada tongkol jagung, susu cair, mentega, kepingan keju cheddar dah boleh buat resipi Jagung Cheese Leleh. Peminat keju mesti tertambat selera.

Keju meleleh tu yang menjadikan menu ini ekstra sedap. Kena pulak jagung manis hmmm memang padulah rasanya.Jom semak resipi perkongsian dari Siti Nabilah Jamaluddin MAHN ni.

JAGUNG CHEESE LELEH

Ads

BAHAN-BAHAN

Jagung Cheese Leleh , Mudah Dan Ekpres Tapi Sedapnya Kemain.

  • 4 tongkol jagung
  • 1 tin susu cair ( sy guna fresh milk Dutch lady)
  • 2 sudu b susu pekat (klau nak manis bole + )
  • 2 sudu b planta /buttercup
  • Garam
  • Lada sulah
  • 4 keping KejuCheddar

CARA MEMASAK:

Ads

Jagung Cheese Leleh , Mudah Dan Ekpres Tapi Sedapnya Kemain.

Ads

1.Masukkan semua bahan dalam periuk
2.Biarkan mendidih siap nak wangi letak daun pandan. Tapi min rasa dah  sedap pun kalau tak ada daun pandan pun.

kredit resepi: Siti Nabilah Jamaluddin MAHN

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI