Jangan Buang Biskut Masuk Angin, Guna Tip Ni Dulu.

Share

Bila sayang sangat nak makan biskut Raya yang sedap sebab takut takde stok lagi di kedai untuk di beli, kalau boleh nak simpan untuk makan bila betul-betul teringin. Masalahnya kadang terlupa ada simpan lepastu dah masuk angin pula. terpaksa buang sebab dah tak sedap untuk di makan. Tapi sebenarnya ada cara nak rangupkan semula biskut Raya yang dah masuk angin. Jom cuba tip mudah ni.

 

Tapi sebelum tu, jangan guna tip ni untuk biskut Raya tahun lepas pula! Tu dah bukan masuk angin, kalau macam tu dah expired.

  1. Letak biskut raya yang masuk angin/lemau ke dalam dulang oven.
  2. Susun dalam keadaan terbalik setiap biskut yang diletak.
  3. Masukkan dalam oven selama 10-15 minit dalam kadar suhu 120 darjah celcius – 150 darjah celcius.
  4. Biskut yang lemau akan kembali rangup dan sedap.

Kreditn_iyliamarz

 

SELAMAT MENCUBA!

 

Published by
Nadzirah Rashid