Ni resipi paling mudah dibuat, Jejari kentang cheese, keju dan kentang memang gandingan padu lazat. Ramuan 5 bahan aje, tak termasuk garam hihihi. Makan ni depan tv sure menjilat jari lah.

Jom semak resipi yang dikongsikan oleh Masni Bahari ini.

IKLAN

KENTANG CHEESE JEJARI



.

IKLAN

BAHAN-BAHAN :

  • 7biji ubi kentang. | direbus
  • 8 sudu besar tepung jagung
  • 2 sudu besar keju parut
  • Lobak Merah | dihiris
  • Daun bawang secukupnya | dihiris
  • Garam secukup rasa


.

CARA MEMASAK :
1. Rebus ubi kentang sampai empuk, selepas itu lenyek sampai lumat.


.

2. Biarkan sampai ubi tu sejuk,bila ubi dah sejuk satukan semua bahan yang lain.
3. Kemudian gaul sampai jadi doh,bila dah siap dah boleh bentukkan adunan td. Sebelum nak bentukkan sapukan minyak pada tangan ya supaya tak melekat nanti


.

4. Bila dah siap dah boleh goreng dgn api sederhana, goreng kekuningan dah boleh angkat dan hidangkan.

Kredit : Masni Bahari
FB : Resepi SeleraKu