Jejari Kentang Berkeju, Anak -anak Suka Sangat Nih.

Share

Ni resipi paling mudah dibuat, Jejari kentang cheese, keju dan kentang memang gandingan padu lazat. Ramuan 5 bahan aje, tak termasuk garam hihihi. Makan ni depan tv sure menjilat jari lah.

Jom semak resipi yang dikongsikan oleh Masni Bahari ini.

KENTANG CHEESE JEJARI



.

BAHAN-BAHAN :

  • 7biji ubi kentang. | direbus – beli online DI SINI
  • 8 sudu besar tepung jagung | beli online DI SINI
  • 2 sudu besar keju parut
  • Lobak Merah | dihiris
  • Daun bawang secukupnya | dihiris
  • Garam secukup rasa


.

CARA MEMASAK :
1. Rebus ubi kentang sampai empuk, selepas itu lenyek sampai lumat.


.

2. Biarkan sampai ubi tu sejuk,bila ubi dah sejuk satukan semua bahan yang lain.


3. Kemudian gaul sampai jadi doh,bila dah siap dah boleh bentukkan adunan td. Sebelum nak bentukkan sapukan minyak pada tangan ya supaya tak melekat nanti


.

4. Bila dah siap dah boleh goreng dgn api sederhana, goreng kekuningan dah boleh angkat dan hidangkan.

Kredit : Masni Bahari

 

INGIN MENCARI PENGISAR ATAU MESIN MEMPROSES MAKANAN YANG TERBAIK, JOM BELI ONLIN DI SINI.

ANDA MUNGKIN MEMINATI VIDEO MASAKAN INI :

DAN JUGA RESIPI-RESIPI INI :

 

Published by
Faridah Talib