Kentang Parmesan Rangup Gerenti Anak-Anak Suka

Share

Kentang parmesan rangup ini sangat mudah yang mudah untuk disediakan. Anak-anak pun laju je makan kudapan ini. Ses

Suai dijadikan kudapan selepas solat tarawih atau ketika menonton TV bersama famili. Bagi yang tak suka makan makanan berat masa bersahur, boleh makan ini juga. Sedap.

Boleh ikut resipi yang dikongsikan oleh puan Khadijah Jaafar

ini ye.

Kentang Parmesan Rangup

Bahan-bahan:

Ubi kentang

Keju parmesan – boleh beli online di sini

Rosemary – boleh beli online di sini

Parsley – boleh beli online di sini

Serbuk bawang putih

Cara Memasak:

Panaskan oven pada 200 C. Gaulkan ubi kentang dengan minyak zaitun. Kemudian, masukkan semua bahan ke dalam mangkuk. Bahan-bahan itu boleh agak mengikut kuantiti dan cita rasa sendiri.

Lapikkan tray dengan baking paper dan sapukan dengan minyak. Kalau nak mudah gunakan cooking spray boleh dapatkan di kedai bakeri.

Susun ubi kentang di atas tray. Bakar di dalam oven selama 40-45 minit. Selepas 30 minit, balik-balikkan kentang supaya kedua-dua bahagian masak rangup sekata.

Siap dan boleh dihidangkan. Kentang tetap kekal rangup walaupun dah sejuk. Selamat mencuba!

SERTAI TELEGRAM GENG RASA SHARE RESIPI 

Dapatkan lebih banyak resipi di laman web RASA:

 

 

 

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @RASA dan Youtube Majalah RASA Official

 

 

 

Published by
Nurul Azwa