Kepak Ayam Bakar Madu Masak Dalam Kuali Pun Menjadi. Makan Dengan Nasi Atau Ratah Macam Tu Je, Sedap! Hasilnya juga cukup membuka selera.
Ayam madu kesukaan bakal menjadi rebutan anak-anak. Hidangan yang cukup ringkas dan mudah untuk disediakan.
Nak jadikan menu hidangan biasa atau ketika majlis-majlis keraian juga sesuai. Makan menu macam ni memang satu tak cukup.
Bahan-bahan:
INFO:
CARA MEMASAK:
1. Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih sehingga naik bau dan keperangan.
2. Masukkan ayam masak sehingga ayam bertukar warna jadi keperangan.*boleh guna kuali yang tak melekat “Non stick pan“
3. Masukkan kicap, sos tiram dan madu. Masak sehingga kering ataupun likat.
4. Siap untuk dihidangkan.
KREDIT RESIPI & GAMBAR:Nana Sabrina Sarsan
[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official