Sup bakso Indonesia ni resipi original dari orang Indonesia. Menurut pemilik resipi Ekynn Aziz resipi ini adalah permintaan daripada ibunya yang cukup menggemari hidangan ini. Resipi yang dikongsikan siap lengkap dengan sambal kicap sekali, barulah padu kan.
Kata Ekynn Aziz boleh aje guna bebola daging segera, bebola daging mohd armiya atau Ramly pun okay aje terasa kesedapan dagingnya. Kuah bakso ni memang sedap sangatlah bila dimakan dengan segala jenis Mi termasuklah bihun dan kuey teow. Kuahnya pun sedap dihirup begitu sahaja. Merecik peluh dibuatnya, hehehe.
KUAH BAKSO INDONESIA
(10 org makan)
.
BAHAN-BAHAN :
.
*Serai dan pandan tu bahan additional sahaja. Kalau taknak letak pun takpe
CARA MEMASAK :
1. Rebus tulang daging selama 30minit. Lagi lama lagi sedap.
CILI KICAP
.
BAHAN-BAHAN :
CARA MEMASAK :
1. Rebus bahan bertanda *. Dah lembut boleh blend@tumbuk.
2. Kemudian masuk kan bahan2 lain sesedap rasa. Gaul sebati. Dah siap.
.
Boleh makan dgn bihun, mee, kuey teow.
.
Selamat mencuba.
Kredit Ekynn Aziz
ANDA MUNGKIN JUGA TERINGIN NAK MASAK GUNA PRESSURE COOKER ATAU PERALATAN ELEKTRIK LAIN SECARA ONLINE, BOLEH LAYARI LAMAN SHOPPE NI.
ANDA MUNGKIN JUGA MENYUKAI RESIPI INI :
DAN JUGA RESIPI INI :