Kuih Bakar Pandan Lemak Manis, Cukup Rasa

Share

Ada yang panggil kuih bakar pandan, ada yang panggil bingka tepung. Tapi suka yang jenis kosong begini tidak letak bijan. Janji sedap dan menjadi kuih kesukaan seisi keluarga. 

Kuih Bakar Pandan

Bahan-bahan:

  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 1 cawan gula (kurangkan kalau tak nak manis)
  • 1 cawan air pandan
  • 2 1/2 cawan santan
  • Sedikit garam

Cara memasak:

1.Campurkan semua bahan dan kacau.

2.Nak bagi sebati , boleh blend kejap.

3.Kemudian bolehlah dimasukkan dalam loyang dan dibakar.

4.Bakar dalam oven suhu dengan suhu 200 selama 1 jam.Kalau nak kerak lebih, bakar la lama sikit.

Kredit : Zaizul MK

 

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official

 

Published by
Putri