Lai Chi Kang ni adalah minuman penyejuk badan. Jika suka, boleh juga dicampurkan dengan buah kabung untuk menambah rasa enak.

 

Ads

BAHAN-BAHAN:

Ads
  • 1 sudu makan cincau
  • 1/2 sudu makan buah pala kering
  • 1 sudu makan kacang merah
  • 3 biji laici
  • 1 sudu makan cendol
  • 2 sudu makan jeli
  • 1 sudu makan kembang semangkuk
  • 1/2 sudu makan selasih
  • 1/2 sudu makan barli
  • 10 ml air gula merah
  • 10 gm isi buah tembikai
  • 20 ml air gula putih
  • 100 ml air
  • Ais kiub secukupnya

 

Ads

CARA MEMBUAT:

  1. Kesemua bahan-bahan tersebut dimasukkan ke dalam mangkuk.
  2. Masukkan air, air gula dan air gula merah. Kacau rata.
  3. Masukkan kiub ais. Sedia untuk dihidang.
Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI