BAHAN KISAR HALUS:

  • 2 ketul isi ayam
  • 4 keping tauhu
  • 2 biji tauhu
  • 2 paket tauhu telur

 

BAHAN HIRIS:

  • 2 tangkai daun bawang
  • 1/2 batang lobak merah
  • 1 sudu teh garam

 

CARA MEMASAK:

1. Kisar isi ayam, tauhu dan tauhu telur hingga halus. Kemudian masukkan lobak merah, daun bawang dan garam.

 

2. Masukkan adunan tauhu tadi ke dalam loyang dan kukus selama 20 minit.

 

3. Setelah siap dikukus, sejukkan tauhu. Potong mengikut saiz yang anda suka.

 

4. Pecahkan telur dan pukul. Celup kepingan tauhu tadi ke dalam bancuhan telur dan goreng hingga garing dan berwarna keemasan.

 

5. Sedia untuk dinikmati.

Kredit:  Aziza Aziz