Ada yang teringin nak makan macaroon? Kadang beli ada yang terlampau manis dan keras. Jadi nak puaskan hati boleh jer buat sendiri. Macaroon yang kita nak buat berinti cheese.

Bahan-bahan:
2 biji putih telur
50g gula kastor
Mix hingga soft peak,kemudian masuk
2 titis warna red velvet
Adun hingga medium peak,,ketepikan dulu
Campur dan ayak bahan di bawah
117g gula aising
½ sudu besar serbuk koko
70g serbuk badam

IKLAN

1.Masuk sikit-sikit dalam adunan putih telur .kaup balik hingga nampak licin dan sebati
2.Ambik piping beg
3.Tekan atas acuan.
4.Bakar dalam oven 135 darjah dalam 20 minit.

Untuk inti:
200g cream cheeese
2 sudu besar susu pekat
¾ cawan whipping cream
1/2 cawan gula aising

IKLAN

Cara membuat:
1.Adun semua bahan hingga sebati.
2.Masuk dalam piping beg.
3.Keluarkan biskut dari acuan.
4.Pipe je inti.
5.Sejukkan sekejap kemudian boleh dihidang.
Kredit: Iedaa Jahaya

Semperit Susu 3 Bahan Rangup Dan Memang Ketagih Nak Makan

IKLAN

Resipi Cornflakes Crunchy Chocolate Chips Rangup Memang Tak Cukup Satu

Mudahnya Nak Buat Cheese Cake, Hanya Guna 3 Bahan Ini. Sesuai Untuk ‘Beginner’