Daging korban yang dapat bolehlah buat mihun sup. Memang boleh jamu sanak saudara yang berkumpul di rumah. Lebih enak di letak kicap pasti tak cukup sepinggan. Apa lagi jom lah kita buat.
MIHUN SUP DAGING
Bahan-bahan:
Bahan kisar:
Cara memasak:
1.Didihkan air dan daging guna api sederhana.
sambil tu kita siapkan bahan lain.
2.Panaskan minyak.Masukkan bahan kisar,bunga lawang,kulit kayu manis dan asam keping.Tumis hingga naik minyak dan elok garing. Tutup api.
3.Masukkan bahan tumis ke dalam periuk yang kita rebus daging tadi..
4.Renehkan hingga daging lembut.Apabila daging dah lembut,masukkan garam dan ajinomoto.
Sesuaikan rasa. (nak kuah lebih boleh tambah air)
SAMBAL KICAP
Bahan-bahan:
Kredit : Mariana Zainal
INGIN DAPATKAN HOME APPLIANCES, BOLEH LIHAT DI SINI.
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official