Sesekali ubah selera. Sedap juga sarapan gaya Inggeris macam ni. Nak membuat pun tidaklah sesusah mana. Asyik makan nasi goreng je kan. Jom try roti bawang putih dengan sup cendawan.
BAHAN-BAHAN
• Bawang putih
• Mentega (BELI DI SINI)
• Secubit garam (BELI DI SINI)
CARA MEMBUAT
1. Tumbuk bawang putih. Masukkan ke dalam mentega. Gaul rata.
2. Masukkan garam dan daun parsley. Gaul sehingga sebati.
3. Sapu ke atas roti.
4. Bakar dalam oven menggunakan api atas bawah.
BAHAN-BAHAN
• 300 ml air
• 500 ml susu segar (BELI DI SINI)
• 1 kiub pati ayam (BELI DI SINI)
• 1/2 sudu teh serbuk lada hitam (BELI DI SINI)
• 1 tin cendawan butang (hiris atau cencang)
• 1/2 sudu teh daun parsley
• 1/2 sudu besar mentega (BELI DI SINI)
CARA MEMBUAT
1. Tuang air dan susu ke dalam periuk. Biar mendidih. Masukkan kiub ayam.
2. Masukkan lada hitam dan cendawan butang. Kacau sebati.
3. Masukkan daun parsley, mentega dan sedikit garam. Kacau lagi.
4. Bancuh tepung dengan air. Kemudian tapis dan masukkan ke dalam periuk. Kacau lagi.
5. Reneh agak lama sedikit sup. Biarkan sehingga sedikit pekat. Siap.
Selamat mencuba!
Resipi oleh Nur Sakinah dari Telegram KakiMakan Channel
NAK RESIPI LAIN? Klik sini:
https://rasa.my/resipi-oreo-cheesecake-yang-mantap/
Jom tengok video ni
https://www.youtube.com/watch?v=aEt_c9-AsQo