Bila cuaca panas gini, mulalah mengidam nak makan macam-macam. Teringin nak makan puding kastad jagung pula. Bila puding sejuk masuk tekak nyamannye terasa. Tengok bahan membuatnya , pasti semua boleh buat.
PUDING KASTAD JAGUNG
Bahan untuk puding:
1 cawan tepung kastard
1 tin jagung manis
3/4 cawan gula pasir
(boleh adjust kalau nak lebih atau kurang manis)
3 cawan air
1 kotak santan-BELI ONLINE DI SINI
1/2 sudu teh garam
Cara membuat:
1. Campurkan kesemua bahan ke dalam periuk
2. Kacau sebati semua bahan.
3. Kemudian letak di atas api yang perlahan
4. Kacau terus-menerus hingga adunan pekat dan berkilat.
5. Tutup api.
Kemudian boleh ceduk kedalam bekas dan sejukkan.
INGIN MENUKAR MIXER BARU, LIHAT DI SINI.
Koleksi Resipi Bubur & Pengat Tradisional Untuk Minum Petang
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI