Memang wow! Itulah yang boleh dikatakan mengenai menu yang ditawarkan di Pithouz. Semuanya sedap sampai teringat-ingat.

Pithouz sudah beroperasi sejak April 2018. Terdahulu, hidangan yang merupakan signiture Pithouz adalah kambing bakar. Namun di di sini turut ada set nasi dan juga spageti serta pelbagai lagi hidangan barat.

Spageti yang dihidangkan memang number one! Dengan cita rasa lidah Melayu, rasa pedas tak dapat dipisahkan. Sebab itulah spageti di sini ada yang diletakkan cili padi bagi menambah keenakan. Dipersembahkan dengan udang segar. Turut ada ialah kupang yang memberikan cita rasa berbeza pada hidangan spageti.

Pemiliknya, Aslam Zahari berkata, “Kelainan kami adalah dari segi seleksi spageti yang dijual. Kami memang mengetengahkan makanan barat dengan cita rasa Melayu. Olahan spageti ada rasa masak lemak, ada rasa asam pedas. Itulah yang membezakan kami dengan kedai makanan barat yang lain.”

Aslam, usahawan muda yang mempunyai misi hebat dalam perjalanan bisnesnya.

Selain itu, Aslam turut menegaskan bahawa hidangan di sini amat berbaloi untuk dicuba. Selain rasanya sedap, harganya juga serendah RM5 sahaja bagi setiap hidangan.

Jom Layan Gambar!

Wow, nampak sedap kan? Meatball tu memang yummy!

IKLAN

Spageti siap ada kupang. Rasa lemak cili padi.

Teringat-ingat spageti ini. Aroma daun kari tu, menambah selera.

Menu ni nampak simple, tapi sedap sungguh.

Udang memang fresh.

Pithouz, Medan Selera Seksyen 11,
G08, Gerai, Jalan Tarian 11/2, Seksyen 11, 40100 Shah Alam, Selangor

Pithouz Barbeque menggunakan tagline Grill N Chill

 

So, apa tunggu lagi? Jangan lupa singgah ke Pithouz di Medan Selera Seksyen 11, G08, Gerai, Jalan Tarian 11/2, Seksyen 11, 40100 Shah Alam, Selangor. Waktu operasi adalah dari jam 4.30 petang hingga 12.30 tengah malam.

Korang nak beli BLENDER baru tak? Jom klik sini untuk tengok BLENDER BARU. Nanti boleh kisar bawang  dengan blender baru. Yeeha!

Nak dapatkan peralatan memasak yang baru? Semuanya menarik, jom klik link ni untuk cuci mata. Mana tahu ada yang berkenan kan? Klik sini (saya nak beli periuk baru la)

NAK RESIPI LAIN? Klik sini:
https://rasa.my/resipi-oreo-cheesecake-yang-mantap/
https://rasa.my/lelaki-ini-olah-roti-jadi-biskut-kering-bergula-kreatif-sungguh/
https://rasa.my/perghhh-mantap-sungguh-gulai-ikan-tenggiri-paling-power-ni/

Jom tengok video ni
https://www.youtube.com/watch?v=8z9E4CUDm5Q&list=PLeFxvDQwYge2Z4S3GiUhGD-X4hTKVMcL_&index=7