Ads

Popia Sira Rangup, Padat Dengan Isi Buat Tak Henti Makan

Untitled design - 2021-02-22T123704.085

Puasa dah nak dekat. Ada yang belum mengganti puasa ke? Petang ni teringin pula nak buat kuih yang buat kecur liur di kala bulan puasa ialah Popia Sira Rangup. Siapa yang nak ambil kesempatan berniaga pun boleh dengan resipi ini.

Bahan Inti:
Kobis, sengkuang, lobak merah, tauge
*tak suka tauge tak perlu letak

Cara membuat:
1.Gaul rata semua bahan
2.Letak inti atas kulit popia, gulung dan goreng.

Bahan Sira:
9 sudu cili giling
10 sudu gula-BELI ONLINE DI SINI
2 sudu sos cili
½ sudu garam
Sedikit bijan

Ads

Cara memasak bahan sira:
1.Panaskan minyak, masukkan cili giling dan kacau.
2.Masukkan gula.
3.Masukkan sos cili.
4.Masukkan garam.
5.Dah masak boleh tabur biji bijan.

Tip popia rangup:
*Gulung popia padat-padat
*Pastikan minyak betul- betul panas dan goreng dengan api perlahan.
Kredit : Zaky Mat Ali

Ads

Kesedapan Kuih Koleh Kacang Tiada Tandingan. Ikut Resipi Betul Pasti Menjadi

Buat Kuih Cara Manis Guna Acuan Takoyaki, Mudah Dan Puas Makan

Ads

Bingka Labu Lemak Manis , Dapat Sepotong Pun Puas

 

Dapatkan resipi, perkongsian dan info menarik. Free jer!
Dengan ini saya bersetuju dengan Terma Penggunaan dan Polisi Privasi

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi. Download sekarang!

KLIK DI SEENI
Ads

Menu Lain

Kenapa Kita Sanggup Makan Menu Sama? Rahsia Saintifik & Psikologi Yang...

Kenapa manusia cenderung makan menu sama berulang kali? Ketahui jawapan saintifik, psikologi dan biologi yang menerangkan bagaimana otak, emosi dan rutin mempengaruhi pilihan makanan kita.