Puasa dah nak dekat. Ada yang belum mengganti puasa ke? Petang ni teringin pula nak buat kuih yang buat kecur liur di kala bulan puasa ialah Popia Sira Rangup. Siapa yang nak ambil kesempatan berniaga pun boleh dengan resipi ini.

Bahan Inti:
Kobis, sengkuang, lobak merah, tauge
*tak suka tauge tak perlu letak

Cara membuat:
1.Gaul rata semua bahan
2.Letak inti atas kulit popia, gulung dan goreng.

Bahan Sira:
9 sudu cili giling
10 sudu gula-BELI ONLINE DI SINI
2 sudu sos cili
½ sudu garam
Sedikit bijan

IKLAN

Cara memasak bahan sira:
1.Panaskan minyak, masukkan cili giling dan kacau.
2.Masukkan gula.
3.Masukkan sos cili.
4.Masukkan garam.
5.Dah masak boleh tabur biji bijan.

Tip popia rangup:
*Gulung popia padat-padat
*Pastikan minyak betul- betul panas dan goreng dengan api perlahan.
Kredit : Zaky Mat Ali

IKLAN

Kesedapan Kuih Koleh Kacang Tiada Tandingan. Ikut Resipi Betul Pasti Menjadi

Buat Kuih Cara Manis Guna Acuan Takoyaki, Mudah Dan Puas Makan

IKLAN

Bingka Labu Lemak Manis , Dapat Sepotong Pun Puas