Suka makan popiah? Jom kita buat Popiah Cheese Carbonara ni. Sangat mudah nak buat. Dimakan ketika panas memang enak. Guna pula keju Perfect Italiano Mozzarella, bila tarik tu memang sempurna betul. Jangan lupa tambah Anchor Cheddar Cheese Slices dan Anchor Unsalted Butter untuk menambah aroma di dalam hidangan. Satu memang tak cukup. Anda wajib cuba!

Popiah Cheese Carbonara, Hidangan Berbuka Paling Enak

Popiah Cheese Carbonara, Hidangan Berbuka Paling Enak

Popiah Cheese Carbonara, Hidangan Berbuka Paling Enak

Ads

 

POPIAH CHEESE CARBONARA

Popiah Cheese Carbonara, Hidangan Berbuka Paling Enak

Bahan-bahan:

  • 4 sudu besar Anchor Unsalted Butter
  • 1 biji bawang merah | kisar kasar
  • 3 ulas bawang putih | kisar kasar
  • 250gm daging kisar
  • 1 batang lobak merah | diparut
  • 2 cawan Fernleaf Susu UHT
  • 5 keping Anchor Cheddar Cheese Slices
  • 100gm Perfect Italiano Mozzarella
  • 10 keping kulit popiah
  • 1 biji telur
  • 1 sudu kecil serbuk lada hitam

 

Cara Memasak:

  1. Panaskan Anchor Unsalted Butter, tumis daging hingga kering. Masukkan bawang merah dan bawang putih lalu tumis hingga wangi.
  2. Masukkan Fernleaf Susu UHT dan biarkan mendidih. Masukkan keju Anchor Cheddar Cheese Slices untuk memekatkan kuah.
  3. Masukkan lobak merah, serbuk lada hitam dan sejukkan inti.
  4. Sediakan kulit popiah, letakkan 2 sudu inti, keju Perfect Italiano Mozzarella lalu gulung menjadi popiah. Gam kulit popiah dengan telur.
  5. Goreng hingga perang.

 

[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]

 

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA: 

Roti Telur Cheese Yang Mudah, Cepat & Mengenyangkan

Ads

Resipi Nasi Goreng Kampung, Makan Sekali Pasti Nak Lagi!

Resipi Nasi Goreng Butter Prawn, Wangi & Penuh Aroma

 

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official:

Ads

 

 

 

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI