Suka makan popiah? Jom kita buat Popiah Cheese Carbonara ni. Sangat mudah nak buat. Dimakan ketika panas memang enak. Guna pula keju Perfect Italiano Mozzarella, bila tarik tu memang sempurna betul. Jangan lupa tambah Anchor Cheddar Cheese Slices dan Anchor Unsalted Butter untuk menambah aroma di dalam hidangan. Satu memang tak cukup. Anda wajib cuba!






POPIAH CHEESE CARBONARA


Bahan-bahan:
- 4 sudu besar Anchor Unsalted Butter
- 1 biji bawang merah | kisar kasar
- 3 ulas bawang putih | kisar kasar
- 250gm daging kisar
- 1 batang lobak merah | diparut
- 2 cawan Fernleaf Susu UHT
- 5 keping Anchor Cheddar Cheese Slices
- 100gm Perfect Italiano Mozzarella
- 10 keping kulit popiah
- 1 biji telur
- 1 sudu kecil serbuk lada hitam
Cara Memasak:
- Panaskan Anchor Unsalted Butter, tumis daging hingga kering. Masukkan bawang merah dan bawang putih lalu tumis hingga wangi.
- Masukkan Fernleaf Susu UHT dan biarkan mendidih. Masukkan keju Anchor Cheddar Cheese Slices untuk memekatkan kuah.
- Masukkan lobak merah, serbuk lada hitam dan sejukkan inti.
- Sediakan kulit popiah, letakkan 2 sudu inti, keju Perfect Italiano Mozzarella lalu gulung menjadi popiah. Gam kulit popiah dengan telur.
- Goreng hingga perang.
[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official: