Mencari makanan yang manis untuk berbuka puasa? Jom buat Popiah Pisang Berkeju. Cukup senang cara membuatnya. Hanya ambil sekeping kulit popiah, letakkan pisang, keju serta coklat cip, lipat dan goreng. Boleh juga masak menggunakan air fryer. Mudah kan? Nak hidangan bertambah lazat, gunakan Anchor Cheese Slices. Kepingan keju ini kaya dengan protein dan kalsium yang sesuai untuk seisi keluarga.

Popiah Pisang Berkeju, Snek Mudah Untuk Berbuka

POPIAH PISANG BERKEJU

Popiah Pisang Berkeju, Snek Mudah Untuk Berbuka

 

Ads

Bahan-bahan:

  • 8 keping kulit popiah
  • 8 keping Anchor Cheese Slices
  • 4 biji pisang – potong dadu
  • 50gram coklat cip
  • 150gram Anchor Unsalted Butter
  • Kuning telur

Cara Memasak:

  1. Ambil sekeping kulit popiah. Letak sekeping Anchor Cheese Slices.
  2. Letak potongan pisang dan coklat cip secukupnya.
  3. Sapu bahagian hujung kulit popiah dengan kuning telur. Gulung kulit popiah dan rapikan.
  4. Cairkan Anchor Unsalted Butter dalam kuali. Goreng popiah hingga keperang-perangan. Hidangkan panas.

 

 

[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]

 

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:  

Kari Ayam Berkrim, Menu Mudah Kegemaran Ramai

Ads

Pasta Goreng Cili Padi Berkeju, Gabungan Rasa Pedas & Keju Yang Enak

Bunga Kobis Masala Berkeju, Rasa Lemak Berkrim & Enak

Quesadilla Daging Kunyit Berkeju, Menu Istimewa Yang Lazat

Ads

 

 

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official:

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI