Snek ringan rangup, sesuai untuk sarapan dan minum petang yang cukup enak.

POTATO FRITTERS

BAHAN-BAHAN:

  • 3 biji kentang (sagat halus)
  • 4 sudu besar tpung jagung
  • 3 sudu besar tpung gandum
  • 1 biji telur
  • Daun bawang
  • Serbuk Lada sulah
  • Garam
  • Serbuk perasa
  • Minyak masak

IKLAN

 

CARA MEMASAK:

  1. Satukan kentang yang telah disagat dengan tepung jagung, tepung gandum, daun bawang, telur, serbuk lada sulah, garam, serbuk perasa dan gaul hingga sebati.
  2. Panaskan minyak masak. Sudukan bancuhan dan goreng agak2-agak leper. Balik-balikan dan tunggu sampai masak. Angkat dan toskan guna tisu dapur.
  3. Sedap dimakan bersama sos

 

Info: Boleh tambah bahan kesukaan anda seperti ikan bilis, hirisan isi ketam dan sebagainya.

Kredit: noraida durani