Bila nak menghampiri bulan puasa, lidah teringin yang manis-manis. Paling mudah nak buat puding lah. Puding biskut lemak ni mudah saja nak buat. Kalau disejukkan sebelum dimakan lagilah nikmat rasanya.

Puding Biskut Lemak

Bahan-bahan:
*25keping biskut cracker
– rendam air panas kejap – toskan
*1/2 tin susu pekat
*4 biji telur
* Sedikit esen vanilla

IKLAN

Cara membuat:
1.Kisar semua bahan-bahan – boleh letak warna pilihan
2.Kukus setiap lapis 5 minit.
3.Cakar sikit dengan garfu sebelum tuang lapisan baru.
4.Lapisan last kukus 10 minit.
*sapu myak skit pd loyang
*air kukusan mesti mendidih dulu.
*tutup tudung periuk kukus – supaya air tak menitik
Kredit: Lily Juliana

Resipi Puding Roti Yang Sedap Berlemak. Makan Sejuk-Sejuk Memang ‘Terangkat’!

IKLAN

Puding Koktel Berkuah Nikmat Makan Semasa Sejuk

IKLAN

Cara-Cara Buat Puding Karamel Mudah & Pasti Jadi