Uncategorized

Puding Kastad Jagung Paling Simple, Sedap Dimakan Dingin.

Share

Bila puding sejuk masuk tekak nyamannye terasa. Cik Nor @ No Or berkongsi resipi puding sedap yang simple dan paling mudah dibuat.

Nak tambah biji jagung pun boleh juga,

PUDING KASTAD JAGUNG

Bahan untuk Puding:

– 1 cawan tepung kastard
– 1 tin jagung manis
– 3/4 cawan gula pasir
(boleh ubah kalau nak lebih atau kurang manis)
– 3 cawan air
– 1 kotak santan
– 1/2 sudu teh garam

CARA MEMASAK

:

1. Campurkan kesemua bahan ke dalam periuk

2. Kacau sebati semua bahan.

3. Kemudian letak di atas api yang perlahan

4. Kacau terus-menerus hingga adunan pekat dan berkilat.

5. Tutup api.

6. Kemudian boleh ceduk kedalam bekas dan sejukkan.

Kredit : No Or

 

 

 

 

Published by
Faridah Talib