
Cara paling mudah bila teringin makan puttu mayam sampai tidak perlu menguli doh sendiri.
PUTTU MAYAM
BAHAN-BAHAN:
Ads
- Sebungkus bihun
- Kelapa putih-diparut
- Gula merah
- Daun pandan
- Pewarna-ikut warna kesukaan anda
- Garam-secubit
CARA MEMASAK:
- Bihun direndam air suam yang diletakkan pewarna kesukaan anda selama 1 jam
- Semasa kukus renjis-renjis sedikit air dekat bihun. Kukus 15 minit atau sehingga lembut
- Kelapa putih parut digaul secubit garam
- Gula merah dihancurkan halus.
KREDIT RESIPI & GAMBAR: Noor Faezah Zaini
INFO: Ingin rasa lemak boleh renjiskan santan kelapa pada bihun ketika kukus.
Ads
ANDA MUNGKIN MENYUKAI RESIPI INI:
Ads
Roti Expired! Buat Mini Sandwich Frozen Rangup Diluar Lembut Didalam
Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI