Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Home Makan Croque Monsiuer Sambal Ikan Bilis

Croque Monsiuer Sambal Ikan Bilis

0
Croque Monsiuer Sambal Ikan Bilis

Bahan-bahan :

3583105{-}Roti sandwic secukupnya| 3638498{-} Beberapa keping keju cheddar| 36652{-} Beberapa helai daun salad | dihiris| 3706666{-} 2 sudu makan mentega| 3737847{-} Bahan inti: 1 biji bawang besar | dicincang halus| 3772858{-} Bahan inti:2 ulas bawang putih | dicincang halus| 3815782{-} Bahan inti:2 biji tomato | dicincang halus| 3837856{-} Bahan inti:2 sudu makan minyak zaitun| 3858004{-} Bahan inti:4 sudu makan puri tomato| 3879641{-} Bahan inti:3 sudu makan sos tomato| 3901108{-} Bahan inti:1 sudu makan sos cili pedas| 3937472{-} Bahan inti:1 sudu teh oregano| 3968261{-} Bahan inti:1 sudu teh mix herbs| 3994349{-} Bahan inti:75gm ikan bilis | digoreng| 4036182{-} Bahan inti:Garam dan gula secukup rasa|

Cara Memasak :

[start_directions]

IKLAN
  1. Untuk menyediakan inti, panaskan minyak zaitun  dan bawang putih sehingga wangi. Kemudian masukkan tomato, puri tomato, sos tomato, oregano,mix herbs dan sos cili. Gaul rata.
  2. Kemudian masukkan bilis. Perasakan dengan garam dan gula secukupnya.
  3. Letakkan inti sambal ikan bilis di atas kepingan roti, dikuti kepingan keju cheddar dan hirisan salad. Ulangi langkah yang sama untuk satu lagi lapisan.
  4. Dalam kuali leper, cairkan mentega dan masak tadi sehingga kedua-dua bahagian roti menjadi keperangan dan keju cair.
  5. Angkat, potong roti dan nikmati segera.

[end_directions]

IKLAN
IKLAN