Bahan-bahan :
1017307{-}1 mangkuk nasi putih| 1052149{-} 1 keping isi dada ayam - potong dadu| 1085760{-} 1 sudu teh garam masala| 1119878{-} 1 sudu makan serbuk cili| 1148948{-} 1 sudu teh serbuk lada sulah| 1166752{-} 1 sudu teh serbuk kunyit| 1192848{-} 2 ulas bawang putih - kisar halus| 1213353{-} 2cm halia | kisar halus| 1234668{-} Minyak masak secukupnya - untuk menggoreng| 1268829{-} 3 batang kacang panjang - potong 3cm| 1299748{-} 1/2 batang lobak merah - potong memanjang 3cm| 1322133{-} 1/2 biji cili Benggala| 1378603{-} 1/2 biji bawang Holland| 1435826{-} 1 sudu makan tepung gandum| 938469{-}BAHAN SOS CILI: 3 biji cili merah| 1004654{-} BAHAN SOS CILI:3 biji cili padi merah| 1052682{-} BAHAN SOS CILI:1 ulas bawang putih| 1117610{-} BAHAN SOS CILI:1 biji limau nipis - ambil jusnya sahaja| 1171663{-} BAHAN SOS CILI: Garam dan gula secukup rasa|Cara Memasak :
[start_directions]
- Gaulkan isi ayam bersama garam masala, lada sulah, serbuk cili, serbuk kunyit, bawang putih dan halia. Kemudian tambahkan tepung gandum dan gaul lagi.
- Seterusnya panaskan minyak kemudian goreng ayam hingga garing, kemudian masukkan kacang panjang, lobak merah,cili Benggala. Kacau seketika dan angkat dan tapiskan minyaknya.
- Kemudian sediakan bahan sos. Masukkan semua bahan dalam mesin pengisar dan kisar hingga sebati.
- Masukkan dalam mangkuk, kemudian hidangkan bersama ayam goreng dan nasi putih tadi.
- Sedia dihidangkan.[end_directions]