Bahan-bahan :
5349416{-}200gm pasta - rebus & tos| 5368484{-} 10-12 biji bebola daging| 5389496{-} 150ml susu segar| 5398233{-} Garam dan gula secukup rasa| 5407306{-} 1 sudu makan sos tomato| 542139{-} 1 sudu makan sos cili| 5445568{-} 3-4 sudu makan minyak masak| 5452808{-} Bahan Kisar: 3 biji cili merah| 5475008{-} Bahan Kisar:1 biji tomato| 5487168{-} Bahan Kisar:5 biji cili padi| 5501264{-} Bahan Kisar:3 ulas bawang putih| 5525098{-} Bahan Kisar:1 biji bawang besar| 5549443{-} Bahan Kisar:2 tangkai daun ketumbar| 5567972{-} Bahan Kisar:1 batang serai|Cara Memasak :
[start_directions]
- Panaskan minyak dalam kuali.
- Tumis bahan kisar hingga wangi dan pecah minyak.
- Masukkan santan, sos cili dan tomato, kacau rata.
- Masukkan bebola daging, kacau lagi.
- Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
- Masukkan pasta dalam pinggan dan tuangkan kuahnya di atas pasta.
- Pasta sedia dihidangkan.[end_directions]