Bahan-bahan :
2089649{-}4 cawan tepung beras| 2119059{-} 1 cawan tepung pulut| 2116345{-} 1 cawan air| 2121609{-} 1 cawan gula halus atau gula castor| 2139443{-} Kain kasa atau kain kapas lembap sebagai alas acuan masa mengukus| 2144701{-} Bahan Inti: Gula Melaka atau gula kabung secukupnya - diracik|Cara Memasak :
[start_directions]
- Campurkan tepung beras dan tepung pulut.
- Gaul rata. Tuang air dan ramas hingga nampak berketul.
- Kisar kering hingga halus dan ayak.
- Campurkan gula kedalam tepung yang diayak tadi.
- Gaul hingga sebati, sementara itu panas air kukusan hingga mendidih
- Masukkan sedikit adunan ke dalam acuan biar separuh sahaja.
- Masukkan inti gula kabung/Melaka, kemudian tambah adunan di atasnya.
- Alas kain lembap pada acuan dan kukus hingga masak.[end_directions]