Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Home Makan Tat Coklat Karamel Masin

Tat Coklat Karamel Masin

0
Tat Coklat Karamel Masin

Bahan-bahan :

5019765{-}BAHAN PASTRI: 85gm mentega| 5021350{-} BAHAN PASTRI: 120gm tepung gandum| 5037787{-} BAHAN PASTRI: 24gm gula ising| 504415{-} BAHAN COKLAT GANACHE: 500ml fresh cream| 5041679{-} BAHAN COKLAT GANACHE : 500gm coklat gelap ( dark chocolate)| 505734{-} BAHAN KARAMEL MASIN: 200gm gula kastor| 5065983{-} BAHAN KARAMEL MASIN: 90gm mentega| 507673{-} BAHAN KARAMEL MASIN: 75gm krim putar ( whipping cream)| 5094891{-} BAHAN KARAMEL MASIN:1 sudu teh garam|

Cara Memasak :

[start_directions]

IKLAN
IKLAN
IKLAN
  1. Satukan mentega, tepung gandum dan gula ising. Gaul hingga jadi doh.
  2. Tekan doh ke dalam acuan tat dan bakar pada suhu 180C selama 25 minit. Sejukkan.
  3. Untuk coklat ganache, masak fresh cream hingga suam dan masukkan coklat gelap. Kacau hingga sebati. Ketepikan.
  4. Bagi menyediakan karamel masin, masak gula hingga cair dan masukkan krim putar. Kacau hingga sebati.
  5. Masukkan mentega dan garam. Kacau hingga larut.
  6. Untuk menyediakan tat, masukkan separuh adunan coklat ganache ke dalam pastri tat diikuti karamel masin dan akhir sekali taung lebihan coklat ganache.
  7. Simpan dalam peti sejuk hingga coklat menjadi kental sebelum dinikmati.[end_directions]