Bahan-bahan :
7518660{-}BAHAN PASTRI: 85gm mentega| 7528740{-} BAHAN PASTRI: 120gm tepung gandum| 7527463{-} BAHAN PASTRI: 24gm gula ising| 7533238{-} BAHAN PASTRI: 100gm serbuk badam| 7543381{-} BAHAN PASTRI: 1 sudu teh coklat emulco| 7562695{-} BAHAN KRIM KEJU: 130gm krim keju| 7578252{-} BAHAN KRIM KEJU: 130gm fresh cream| 7582913{-} BAHAN KRIM KEJU: 2 sudu makan gula kastor| 7586150{-} BAHAN COKLAT GANACHE: 500ml fresh cream| 7598756{-} BAHAN COKLAT GANACHE: 500gm coklat gelap| 7614801{-} BAHAN HIASAN: Buah strawberi| 7629265{-} BAHAN HIASAN: Kepingan badam panggang| 763841{-} BAHAN HIASAN:Coklat cip|Cara Memasak :
[start_directions]
- Masukkan mentega, gula ising dan tepung gandum ke dalam bekas. Gaul hingga jadi doh.
- Masukkan coklat meulco. Gaul lagi hingga sebati dengan doh.
- Tekan ke dalam acuan tat berpetak dengan ketebalan anggaran 2mm.
- Bakar doh pada suhu 180C selama 25 minit.
- Untuk krim keju, pukul krim keju bersama gula kastor hingga sebati.
- Kemudian masukkan fresh cream dan pukul lagi hingga kental.
- Pada masa yang sama, campurkan bahan-bahan untuk coklat ganache menggunakan teknik double-boil.
- Tuang coklat ganache ke dalam adunan krim keju dan kacau sebati.
- Tuang adunan krim keju ke dalam pastri dan ratakan.
- Hias dengan bahan hiasan dan simpan dalam peti sejuk sehingga krim menjadi kental sebelum dinikmati.[end_directions]