Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Home Makan Tat Keju Coklat

Tat Keju Coklat

0
Tat Keju Coklat

Bahan-bahan :

7518660{-}BAHAN PASTRI: 85gm mentega| 7528740{-} BAHAN PASTRI: 120gm tepung gandum| 7527463{-} BAHAN PASTRI: 24gm gula ising| 7533238{-} BAHAN PASTRI: 100gm serbuk badam| 7543381{-} BAHAN PASTRI: 1 sudu teh coklat emulco| 7562695{-} BAHAN KRIM KEJU: 130gm krim keju| 7578252{-} BAHAN KRIM KEJU: 130gm fresh cream| 7582913{-} BAHAN KRIM KEJU: 2 sudu makan gula kastor| 7586150{-} BAHAN COKLAT GANACHE: 500ml fresh cream| 7598756{-} BAHAN COKLAT GANACHE: 500gm coklat gelap| 7614801{-} BAHAN HIASAN: Buah strawberi| 7629265{-} BAHAN HIASAN: Kepingan badam panggang| 763841{-} BAHAN HIASAN:Coklat cip|

Cara Memasak :

[start_directions]

IKLAN
IKLAN
IKLAN
  1. Masukkan mentega, gula ising dan tepung gandum ke dalam bekas. Gaul hingga jadi doh.
  2. Masukkan coklat meulco. Gaul lagi hingga sebati dengan doh.
  3. Tekan ke dalam acuan tat berpetak dengan ketebalan anggaran 2mm.
  4. Bakar doh pada suhu 180C selama 25 minit.
  5. Untuk krim keju, pukul krim keju bersama gula kastor hingga sebati.
  6. Kemudian masukkan fresh cream dan pukul lagi hingga kental.
  7. Pada masa yang sama, campurkan bahan-bahan untuk coklat ganache menggunakan teknik double-boil.
  8. Tuang coklat ganache ke dalam adunan krim keju dan kacau sebati.
  9. Tuang adunan krim keju ke dalam pastri dan ratakan.
  10. Hias dengan bahan hiasan dan simpan dalam peti sejuk sehingga krim menjadi kental sebelum dinikmati.[end_directions]