Bahan-bahan :
12474{-}200gm cornbeef| 1298734{-} 1 biji telur| 1329212{-} 2 pokok daun bawang - hiris panjang| 1358436{-} 1/2 biji cili Benggala - potong dadu| 1377339{-} 1/2 sudu makan sos tiram| 1408452{-} 1 sudu makan sos tomato| 1427059{-} Garam dan gula secukup rasa| 1443051{-} Minyak masak secukupnya untuk menumis| 1479101{-} Bahan Kisar: 4 tangkai cili kering| 1503526{-} Bahan Kisar: 4 ulas bawang merah| 1534359{-} Bahan Kisar: 2 ulas bawang putih|Cara Memasak :
[start_directions]
- Panaskan minyak masak dalam kuali, tumiskan bahan kisar hingga wangi dan pecah minyak.
- Masukkan cornbeef, kacau rata hingga daging bertukar warna.
- Seterusnya masukkan sos tiram dan sos tomato.
- Tolakkan ketepi kuali tumisan daging, kemudian pecahkan telur di dalam kuali yang sama.
- Kacau rata sehingga menjadi telur hancur, kemudian gaul rata bersama tumisan daging tadi.
- Masukkaan hirisan cili Benggala, dan perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
- Tutup api dan masukkan daun bawang, gaul rata hingga daun bawang layu.
- Sedia dihidangkan.[end_directions]