Biskut raya untuk lebaran ni belum siap lagi? Resipi Biskut Butter ni memang sesuai anda cuba. Hanya guna empat bahan dan sangat mudah dihasilkan. Jom cuba!

 

Ads

BISKUT BUTTER

BAHAN-BAHAN:

Ads
  • 1 cawan tepung jagung
  • 2 1/2 cawan tepung gandum
  • 1/3 cawan gula
  • 1 buku mentega

CARA MEMASAK:

Ads
  1. Satukan gula dan mentega. Pukul hingga kembang.
  2. Masukkan tepung jagung dan tepung gandum. Gaul sehingga mendapat doh lembut.
  3. Bentukkan adunan dan bulatkan. Susun atas dulang yang telah dialas dengan ‘baking paper’.
  4. Tekan doh menggunakan hujung garfu dan bakar pada suhu 170C selama 15 minit.

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI