Biskut Florentine memang biskut yang paling mudah sekali untuk disediakan. Kalau nak beli biskut ni memang mahal kerana bahan-bahan yang digunakan memang semuanya berkos tinggi. Puas hati jika buat sendiri untuk seisi keluarga dan tetamu di hari raya. Jom kita cuba buat ikut resipi yang dikongsikan Dayah Lee Bakar guna air fryer sahaja.

RESIPI BISKUT FLORENTINE

Resipi Biskut Florentine Yang Crunchy Untuk Kudapan Hari Raya, Buatnya Kejap Je

BAHAN-BAHAN:

200 gm tepung florentine
100 gm almond flakes
100 gm kuaci labu
100 gm sunflower seed
2 sudu besar black sesame

Resipi Biskut Florentine Yang Crunchy Untuk Kudapan Hari Raya, Buatnya Kejap Je

CARA MEMBUAT:

Ads

1. Bakar semua kacang suhu 160c selama tiga minit.

Resipi Biskut Florentine Yang Crunchy Untuk Kudapan Hari Raya, Buatnya Kejap Je

2. Gaul rata semua bahan bersama tepung florentine dalam satu bekas.

Resipi Biskut Florentine Yang Crunchy Untuk Kudapan Hari Raya, Buatnya Kejap Je

3. Masukkan satu sudu ke dalam setiap cawan acuan.

Resipi Biskut Florentine Yang Crunchy Untuk Kudapan Hari Raya, Buatnya Kejap Je

4. Bakar dengan suhu 160C selama 7 minit.

5. Selepas bakar, tunggu sejuk. Keluarkan dari acuan. Bolehlah susun di dalam balang kuih.

Resipi Biskut Florentine Yang Crunchy Untuk Kudapan Hari Raya, Buatnya Kejap Je

 

Resipi Biskut Florentine Yang Crunchy Untuk Kudapan Hari Raya, Buatnya Kejap Je

Ads

Sumber kredit: Dayah Lee

 

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:

 

Resipi Kuih Batang Buruk, Istimewa Untuk Hidangan Raya

Biskut Kelapa Lejen, Rangup Bila Kunyah, Bakar Guna Air Fryer Je

Ads

 

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Youtube @Majalah Rasa Official

 

 

 

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI