Kerangupan biskut kepala memang kebanyakan menyukainya. Tambah pula sewaktu membakar harum semerbak bau kelapa. Pasti leka menikmatinya, sedar-sedar dah separuh balang.
Bahan-bahan:
1 cawan majerin-BELI ONLINE DI SINI
1 cawan gula icing-BELI ONLINE DI SINI
1 biji kuning telur
1 sudu makan esen vanilla-BELI ONLINE DI SINI
3 1/2 cawan tepung jagung-BELI ONLINE DI SINI
1 cawan kelapa kering
Cara membuat:
- Adukkan majerin,gula icing dan kuning telur.
- Gaul sebati dengan menggunakan senduk (kayu).
- Bila dah sebati masukkan esen vanilla 1 sudu makan
- Kemudian masukkan kelapa kering dan masukkan tepung jagung. sedikit demi sedikit hingga menjadi doh.
- Sapu majerin pada loyang dan terap doh dengan acuan sapu sedikit telur putih dan tabur sedikit kelapa kering yang diwarnakan (tidak ada rasa tapi boleh menjadikan biskut lebih rangup)
- Bakar pada suhu 150’c selama 15-20 minit.
Kredit :Raffizah Redzwan