Resipi Biskut Kelapa Ikut Sukatan Cawan, Rangup Dan Ketagih Makan

Share

Kerangupan biskut kepala memang kebanyakan menyukainya. Tambah pula sewaktu membakar harum semerbak bau kelapa. Pasti leka menikmatinya, sedar-sedar dah separuh balang.

Bahan-bahan:

1 cawan majerin-BELI ONLINE DI SINI

1 cawan gula icing-BELI ONLINE DI SINI

1 biji kuning telur

1 sudu makan esen vanilla-BELI ONLINE  DI SINI

3 1/2 cawan tepung jagung-BELI ONLINE DI SINI

1 cawan kelapa kering

 Cara membuat:

  1. Adukkan majerin,gula icing dan kuning telur.
  2. Gaul sebati dengan menggunakan senduk (kayu).
  3. Bila dah sebati masukkan esen vanilla 1 sudu makan
  4. Kemudian masukkan kelapa kering dan masukkan tepung jagung. sedikit demi sedikit hingga menjadi doh.
  5. Sapu majerin pada loyang dan terap doh dengan acuan sapu sedikit telur putih dan tabur sedikit kelapa kering yang diwarnakan (tidak ada rasa tapi boleh menjadikan biskut lebih rangup)
  6. Bakar pada suhu 150’c selama 15-20 minit.

Kredit :Raffizah Redzwan

Published by
Putri