Biskut mazola sekarang ni ada macam-macam bentuk. Tapi yang paling legend mestilah yang bentuk bulat siap berkacang di atasnya. Jom try buat. Nanti nak raya boleh buat.
BISKUT MAZOLA
Bahan-bahan
• 1 cawan kacang tanah dikisar
• 3/4 cawan gula aising
• 2 cawan tepung gandum
• Sedikit garam
• 3/4 cawan minyak masak
• Sebiji kuning telur
• Pewarna kuning
Caranya
1. Satukan bahan kering iaitu kacang, gula aising, tepung gandum dan garam. Kacau sebati.
2. Kemudian masukkan minyak sedikit demi sedikit dan gaul sehingga menjadi doh.
3. Bentukkan mengikut acuan kesukaan. Sapukan kuning telur dan hias dengan lebihan kacang.
4. Bakar pada suhu antara 160°C hingga 180°C selama 20 minit.
Resipi Oleh Nur Fuziana Saad dari Telegram KakiMakan
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI