Anda boleh mencampurkan 1-2 sudu makan yogurt asli ke dalam adunan roti untuk rasa masam yang lebih enak. Capati ini enak dinikmati bersama Kari Ayam Masala atau tandoori.

 

Ads

BAHAN-BAHAN:

  • 1/2 kg tepung atta
  • 25 gm marjerin
  • 1 sudu makan minyak
  • 125 ml susu segar
  • 250 ml air
  • Garam secukup rasa

 

Ads

CARA MEMASAK:

Ads
  1. Satukan kesemua bahan-bahan tersebut dalam bekas adunan. Gaul rata dan uli sehingga menjadi doh. Biarkan selama setengah jam.
  2. Bulatkan kecil-kecil dan dileperkan.
  3. Panaskan kuali tanpa menggunakan minyak. Goreng capati tadi sehingga garing dan warnanya kekuning-kuningan.
  4. Akhir sekali, bolehlah diangkat dan dihidangkan.

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI