Cheesy wedges sememangnya menjadi kegemaran ramai. Lebih-lebih lagi jika dibanjiri cheese, memang menjilat jari. Sebenarnya anda boleh sahaja buat sendiri cheesy wedges di rumah. Tak perlu lagi beli di kedai. Hanya ikut resipi ini, pasti menjadi.
BAHAN-BAHAN:
CARA PENYEDIAAN:
1. Potong baju ubi kentang dan gaul bersama garam dan kukus lebih kurang 10 minit.
2. Toskan ubi kentang dan gaul bersama tepung gandum, tepung jagung, breadcrumb dan serbuk kari.
3. Panaskan minyak dan goreng sehingga perang.
4. Angkat dan tuangkan cheezy sos.
BAHAN-BAHAN:
CARA PENYEDIAAN:
1. Cairkan butter. Kemudian masukkan kiub ayam, serbuk cili dan air.
2. Kacau sebati hingga larut dan masukkan susu cair, tepung gandum, keju dan pewarna (sentiasa kacau supaya tak berketul)
3. Masak hingga keju cair dan sedikit pekat.
4. Simpan dalam bekas bertutup dan boleh masukkan dalam peti ais.
Jika anda sedang mencari FOOD STEAMER, boleh klik DISINI.
KREDIT RESIPI & FOTO: CHEESZIF COMMUNITY VIA ANEKA RESEPI MASAKAN
ANDA JUGA BOLEH CUBA RESIPI INI: