Teringin nak makan donut yang sedap? Resipi Donat Pandan Susu yang gebu dan ada wangi bau pandan perkongsian saudari Zaimah Zakaria ni memang anda kena cuba. Lebih istimewa sebab donut ni ada rasa yang lebih lemak sebab ada guna susu tepung. Memang terbaik! Nak cuba buat untuk minum petang ni? Memang sesuai sangat. Jom lihat bahan-bahan yang diperlukan.

CARA BUAT DONAT PANDAN SUSU

Resipi Donat Pandan Susu. Lembut, Sedap & Gebu.

BAHAN-BAHAN

CARA MEMASAK:

Ads

1. Campurkan semua bahan-bahan dalam mangkuk mixer kecuali air sejuk.

2. Masukkan air sejuk sedikit demi sedikit. Uli sampai jadi doh yang licin.

3. Asingkan kepada doh kecik dan timbang setiap satu 50gm.

4. Bulatkan dan canai sedikit dan ambik penutup botol tekan bahagian tengah doh.

Resipi Donat Pandan Susu. Lembut, Sedap & Gebu.

5. Tunggu doh naik sedikit dan boleh di goreng menggunakan api perlahan.

6. Salutkan dengan susu atau gula halus. Sedia untuk dinikmati.

Resipi Donat Pandan Susu. Lembut, Sedap & Gebu.

Resipi Donat Pandan Susu. Lembut, Sedap & Gebu.

Ads

Resipi Donat Pandan Susu. Lembut, Sedap & Gebu.

Kredit resipi & foto: Zaimah Zakaria

 

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:

https://www.rasa.my/cara-buat-burger-malaysia-yang-lembut-sedap/

Ads

https://www.rasa.my/roti-johan-berinti-daging-dan-salutan-telur-enak-dimakan-panas/

https://www.rasa.my/roti-sosej-piza-mini-senang-je-nak-buat/


Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Youtube @Majalah Rasa Official

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI